Terug

Logopedie geschikt voor moeilijke eter?

Nele

Mijn zoon is een zeer moeilijke eter, dit is al begonnen toen hij vaste voeding aangeboden kreeg.  Hij heeft ook nooit echt de neiging gehad om voorwerpen in zijn mond te steken tijdens het spelen.  Hij aanvaard enkel bepaalde structuren in zijn mond en er moeten ook steeds bepaalde rituelen gevolgd worden tijdens het eten (maar deze zijn verschillend bij crèche/grootouders/thuis).

Vroeger vond hij het ook heel erg om vuil te worden maar dit is aan het beteren.  Voor de rest is het een gelukkig en actief kind dat het op alle andere vlakken heel goed doet.

Nog te vermelden dat hij niet opziet tegen eten.

 

Is er hoop dat  zijn probleem zal verbeteren met logopedie?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Afhankelijk of er een motorisch/sensorisch probleem is dan wel een eerder gedragsmatige oorzaak, zal de aanpak verschillen. Vaak is er echter een combinatie van beide factoren en kan uw logopedist(e) wel degelijk helpen. We  denken wel dat de meeste collega's ervaring hebben op het vlak van het technisch/mechanische aspect van primaire functies zoals eten. Onze multi-disciplinaire aanpak kan bovendien goed inspelen op het gedragsmatige aspect. Ga zeker op zoek naar een logopedist(e) of team die de beide kanten van deze problematiek goed kan inschatten en aanpakken.


Antwoord van Nele

Dank u!