Terug

Spraakstoornis

Soufian

Beste,

Al sinds 5 jaar heb ik moeite met praten en hardop lezen. Het begon allemaal ineens uit het niets, En sindsdien heb ik er last van. Mijn tong voelt dag en nacht verdoofd, droog en branderig aan en het neemt gedurende de avond alleen maar toe. Visueel is er niks te zien maar het is er wel. Raar maar waar. Ben al meerdere malen langs de huisarts gegaan maar helaas zonder enige resultaat. Ik heb moeite met praten , lezen en articuleren en zo ook stotter ik. De ene keer meer dan de ander. Ikzelf heb ook research gedaan op internet en het blijkt dat ik te maken heb met  BMS (burning mouth syndrom). Ik heb al van alles geprobeerd.... huisarts, tandarts etc maar het heeft geen zin. Het enigste wat de pijn een beetje verzacht is door continu te kauwen op suikervrije kauwgom. Ik ben nu 30 jaar oud.

 

Mvg,


1 Antwoord

Antwoord van Liesbeth Poffé vof

Beste Soufian, 

 

bedankt voor je mail. 

Voor de problematiek die je omschrijft, neem je best contact op met een stottertherapeut. 

Een gewone logopedist(e) behandelt het stotteren niet.  Hij/zij gaat jou ook kunnen helpen met het lezen en praten.  Zo hoef je niet naar verschillende therapeuten te gaan. 

Ken je een stottertherapeut in je omgeving? 

Wat BMS betreft. Ik adviseer je om contact op te nemen met een neus-keel- en oorarts.  Dit kan via een privépraktijk of via een ziekenhuis (eventueel UZ Leuven?).  Zij zijn specialist in mondaandoeningen.  

 

Mocht je nog vragen hebben, geef gerust een seintje, 

Mvg

Liesbeth