Logopedie Annick Stroobants


Betekomsestraat 10 3128 Baal
0498 20 87 17 Klik om te bellen

Over Logopedie Annick Stroobants

Over mij

Hoi! Ik ben Annick. Mijn liefde voor taal en rekenen én mijn hart voor kinderen deden me enkele jaren geleden opnieuw op de schoolbanken belanden. Ik startte de opleiding Logopedie en Audiologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen en studeerde af met grote onderscheiding.
Met evenveel passie en goesting als tijdens mijn studies startte ik onlangs mijn eigen praktijk in Baal. Naast leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie, dysorthografie) kan ik met veel enthousiasme ook mijn expertise en ervaring aanbieden bij taalstoornissen (TOS, dysfasie) en problemen met spraak of articulatie.
Om de beste zorg te kunnen blijven geven, blijf ik me geregeld bijscholen.

Visie

Wij zetten je kind en zijn omgeving op de eerste plaats. Je dochter of zoon is immers veel méér dan alleen zijn/haar leer- of taalstoornis of articulatieproblematiek. We staan niet alleen stil bij de beperkingen die de stoornis met zich meebrengt, maar ook bij de impact ervan op het dagelijkse leven en het mentale welzijn. We gebruiken de sterktes en talenten van je kind om de moeilijkheden het hoofd te bieden. Samen met jou bepalen we haalbare therapiedoelen waar we als een team naartoe werken.

Logopedische therapie is vaak hard werken, ook thuis. Slechts een halfuurtje per week werken of oefenen bij de logopedist leidt zelden tot de gewenste resultaten.
Jullie, ouders, zetten we dan ook graag in als co-therapeut. Jullie inzet en positieve benadering van de logopedische therapie zijn van niet te onderschatten belang in de therapie-uitkomsten van jullie spruit. We bekijken samen wat haalbaar is om thuis te oefenen en op welke manier. Voor de meeste stoornissen zien we jullie het liefst samen met zoon- of dochterlief in therapie, zodat jullie op de hoogte zijn en blijven van het ‘hoe’ en ‘waarom’ van bepaalde tussenstappen in het leerproces. Zo kunnen we blijven afstemmen op mekaars verwachtingen en doelstellingen.

Waarmee kan je bij ons terecht?

Je kan in de praktijk terecht voor de diagnostiek en logopedische behandeling van leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie, dysorthografie), taalstoornissen en problemen met spraak of articulatie. Onze focus ligt op kinderen, maar uiteraard zijn ook volwassenen zeer welkom.
School- en huisbezoeken zijn mogelijk.

Foto's

Logopedie Annick Stroobants in het kort

Behandeling van

Jonge kinderen
Jongeren
Kinderen

Behandeling van klachten

Articulatieproblemen
Communicatieproblemen
Dyscalculie
Dyslexie
Leesproblemen
Mogelijkheid Multidisciplinaire werking
Multidisciplinaire werking mogelijk
Rekenproblemen
Spellingsproblemen
Spraak- en taalontwikkeling

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Team

Onze locatie

Logo Logopedie Annick Stroobants

Logopedie Annick Stroobants

Logopedie Annick Stroobants


Betekomsestraat 10 3128 Baal
0498 20 87 17 Klik om te bellen