Logopedie Annick Stroobants


Betekomsestraat 10 3128 Baal
0498 20 87 17 Klik om te bellen

Gespecialiseerd in prelogopedie
Gespecialiseerd in leer- en taalstoornissen
Gespecialiseerd in OMFT

Over Logopedie Annick Stroobants

Over mij

Ik ben Annick. Na jaren 'in de privé' gewerkt te hebben, deden mijn liefde voor taal en rekenen én mijn hart voor kinderen me enkele jaren geleden opnieuw op de schoolbanken belanden. Ik startte de opleiding Logopedie en Audiologie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen en studeerde af met grote onderscheiding.

Met evenveel passie en goesting als tijdens mijn studies startte ik onlangs mijn eigen praktijk in Baal. Leer- en taalstoornissen blijven mijn ‘dada’, maar ik kan met evenveel enthousiasme ook mijn expertise en ervaring aanbieden bij problemen met spraak of articulatie. Een extra specialisatie in OMFT en eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen zorgen voor een uitgebreid en gespecialiseerd zorgaanbod. Om de beste zorg te kunnen blijven geven, blijf ik me bovendien geregeld bijscholen.

Visie

We zetten je kind en zijn omgeving op de eerste plaats. Want wat je zorgen ook zijn of waarvoor je ook hulp zoekt, het heeft een grote impact op je gezin. We brengen de specifieke behoeften van kind én gezin in kaart, maar zoeken ook naar de sterktes en talenten. Op die manier bepalen we samen haalbare therapiedoelen en werken we daar als een team naartoe.

Logopedische therapie is vaak hard werken, ook thuis. Slechts een halfuurtje per week werken of oefenen bij de logopedist leidt zelden tot de gewenste resultaten.
Jullie, ouders, zetten we dan ook graag in als co-therapeut. Jullie inzet en positieve benadering van de logopedische therapie zijn van niet te onderschatten belang in de therapie-uitkomsten van jullie spruit. We bekijken samen wat haalbaar is om thuis te oefenen en op welke manier. Voor de meeste stoornissen zien we jullie het liefst samen met zoon- of dochterlief in therapie, zodat jullie op de hoogte zijn en blijven van het ‘hoe’ en ‘waarom’ van bepaalde tussenstappen in het leerproces. Zo kunnen we blijven afstemmen op mekaars verwachtingen en doelstellingen.

Waarmee kan je bij ons terecht?

Je kan in de praktijk terecht voor de diagnostiek en therapie van leerstoornissen, een taalontwikkelingsstoornis (TOS), OMFT en prelogopedie (eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen). Ook voor spraak- en articulatietherapie ben je van harte welkom.
School- en huisbezoeken zijn mogelijk.

Foto's

Logo

Logopedie Annick Stroobants in het kort

Behandeling van

Jonge kinderen
Jongeren
Kinderen

Behandeling van klachten

Articulatieproblemen
Communicatieproblemen
Dyscalculie
Dyslexie
Leesproblemen
Mogelijkheid Multidisciplinaire werking
Multidisciplinaire werking mogelijk
Rekenproblemen
Spellingsproblemen
Spraak- en taalontwikkeling

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Team

Onze locatie

Logo Logopedie Annick Stroobants

Logopedie Annick Stroobants

Logopedie Annick Stroobants


Betekomsestraat 10 3128 Baal
0498 20 87 17 Klik om te bellen