Expertisecentrum Dyslexie


Adelaarsstraat 13/002 9051 Sint-Denijs-Westrem
0476/827525 Klik om te bellen

Over Expertisecentrum Dyslexie

Het Expertisecentrum Dyslexie is een gespecialiseerde organisatie die zich richt op de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met dyslexie. Dyslexie is een neurobiologische stoornis die invloed heeft op het lezen en spellen. Het kan leiden tot moeilijkheden bij het herkennen en decoderen van woorden, wat op zijn beurt het leerproces kan belemmeren.

Het Expertisecentrum Dyslexie werkt samen met een team van professionals, waaronder psychologen, logopedisten, orthopedagogen en onderwijskundigen, die gespecialiseerd zijn in het diagnosticeren en behandelen van dyslexie. Ze hebben een diepgaand begrip van de kenmerken en oorzaken van dyslexie, evenals van de verschillende benaderingen die effectief kunnen zijn bij de behandeling ervan.

De diagnostiek bij het Expertisecentrum Dyslexie omvat een grondige evaluatie van de taal- en leesvaardigheden van een individu, evenals andere factoren die van invloed kunnen zijn op het leervermogen. Door middel van gestandaardiseerde tests, observaties en gesprekken wordt een gedetailleerd profiel van de persoon opgesteld om een nauwkeurige diagnose van dyslexie te stellen. Dit helpt om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften en sterke punten van het individu.

Op basis van de diagnostische resultaten ontwikkelt het Expertisecentrum Dyslexie een individueel behandelplan dat is afgestemd op de unieke behoeften van de persoon. De behandeling kan verschillende benaderingen omvatten, zoals gerichte lees- en spellingstraining, het aanleren van compensatiestrategieën en het versterken van de taalvaardigheden. Het centrum maakt gebruik van evidence-based interventies en houdt rekening met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van dyslexie.

Naast de directe diagnostiek en behandeling speelt het Expertisecentrum Dyslexie ook een belangrijke rol bij het adviseren van scholen, ouders en andere betrokken professionals. Ze bieden begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van effectieve leer- en onderwijsstrategieën voor mensen met dyslexie. Door middel van samenwerking en uitwisseling van kennis draagt het centrum bij aan het vergroten van het bewustzijn en begrip van dyslexie in de samenleving.

Het Expertisecentrum Dyslexie streeft naar het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dyslexie door hen de tools en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun volledige potentieel te bereiken. Door middel van deskundige diagnostiek, individuele behandeling en educatieve ondersteuning dragen ze bij aan het vergroten van de lees- en schrijfvaardigheden, het zelfvertrouwen en de onafhankelijkheid van individuen met dyslexie.

Kortom, het Expertisecentrum Dyslexie speelt een essentiële rol bij het bieden van diagnostiek en behandeling aan mensen met dyslexie.

Expertisecentrum Dyslexie in het kort

Behandeling van

Kinderen
Volwassenen

Behandeling van klachten

Dyslexie
Leesproblemen
Spellingsproblemen

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Expertisecentrum Dyslexie


Adelaarsstraat 13/002 9051 Sint-Denijs-Westrem
0476/827525 Klik om te bellen