deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen


Waterloostraat 61 2600 Berchem
0484 050 174 Klik om te bellen

Logopedie, gespecialiseerd in stem
Stemcoaching voor sprekers en zangers
Persoonlijke en unieke werkwijze

Over deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen

Stemwerk is mijn passie.

Al meer dan 20 jaar werk ik, als logopediste en/of stemcoach, dagelijks met sprekers en zangers in deStempraktijk (Antwerpen Berchem) en het Conservatorium van Antwerpen (afdeling DRAMA).

Heesheid, onvoldoende stemvolume, stemvermoeidheid, krop in de keel, onduidelijk spreken, onzekerheid in zingen en/of spreken, het letterlijk niet goed in je vel voelen, spreken voor publiek, verlies van hoge fonatie (hoog zingen), stemplooiknobbeltjes, onvolledige stemplooisluiting zijn voorbeelden die we echt goed kunnen aanpakken. Zo ook het verder optimaliseren van je eigen spreek- en/of zangstem. Het verbeteren van de uitspraak, intonatie en verstaanbaarheid wordt ook meegenomen.

Mijn werkwijze is doordrongen van de lichtenbergermethode (gecertificeerd stempedagoog aan het Lichtenberger Instituut sinds 2005). Deze intrigerende en kwalitatieve stemmethodiek herstelt en ontwikkelt de stem op een verrassende, natuurlijke en diepgaande wijze. Deze methode blijft nog steeds helemaal overeind staan tussen de nieuw opkomende stemtechnieken, zowel op vlak van de ontwikkeling van de stem zelf als wat je meeneemt als mens in zijn totaliteit.

Blijvende opvolging en verdieping van nieuwe stemtechnieken dragen bij tot een steeds diepere kennis van gezond stemgebruik. Zo gebruik ik naast de Lichtenbergermethode, ook aspecten van logopedische stemtherapietechnieken (Coblenzer, Lehuche, Pahn, Stemmassage, Lax Vox, SOVT, Stem in transitie, etc) en zangstemmethodieken zoals Complete Vocal Technique (CVT, 1 year, 2011) en Estill Voice Training System (level 1, 2 en verder vervolgtraject (2014)). De laatste jaren heeft dan weer het psychologische aspect van de mens (en zijn stem) centraal gestaan door verschillende cursussen te volgen over NLP, trauma en stem, systeemtherapie, en cognitieve gedragstherapie.

"Het is steeds een verrijkende en verfrissende reis naar jouw ontspannen en sprankelende stem, zodat je opnieuw ten volle kan genieten van je spreek en/of zangstem."

Zowel logopedische stemtherapie als stemcoaching is mogelijk in deStempraktijk.

Telefonisch ben ik minder goed bereikbaar omdat ik ervoor kies om niet gestoord te worden tijdens de praktijksessies. Gelieve een mailtje te sturen naar destempraktijk@gmail.com. Ik neem contact met je op - graag via GSM of mail. Dank je voor het begrip!

Je bent hartelijk welkom!

Foto's

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen in het kort

Behandeling van

Jongeren
Volwassenen

Behandeling van klachten

Articulatieproblemen
Foutief mondgedrag
Hyperventilatie
Revalidatie en optimalisatie van spreek-en zangstem
Stemtraining

's avonds geopend

Ja

Onze locatie

Logo deStempraktijk   - Anita Eggermont - spreken en zingen

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen


Waterloostraat 61 2600 Berchem
0484 050 174 Klik om te bellen