deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen


Waterloostraat 61 2600 Berchem
0484 050 174 Klik om te bellen

Over deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen

logopedist - stemtherapeut, gespecialiseerd in stemstoornissen

stemcoaching zowel voor spreken als voor zingen

Stemwerk is mijn passie. Dagelijks werk ik, als logopediste en/of stemcoach, met sprekers en zangers in deStempraktijk (Antwerpen Berchem) en het Conservatorium van Antwerpen (afdeling DRAMA - Woordkunst en Acteren). Ik heb intussen bijna 20 jaar ervaring.

Heesheid, onvoldoende stemvolume, stemvermoeidheid, krop in de keel, onduidelijk spreken, onzekerheid in zingen en/of spreken, het letterlijk niet goed in je vel voelen, spreken voor publiek, verlies van hoge fonatie (hoog zingen), stemplooiknobbeltjes, onvolledige stemplooisluiting zijn voorbeelden die we echt goed kunnen aanpakken. Zo ook het verder optimaliseren van je eigen spreek- en/of zangstem. Het verbeteren van de uitspraak, intonatie en verstaanbaarheid wordt ook meegenomen.

Mijn werkwijze is doordrongen van de lichtenbergermethode (gecertificeerd stempedagoog aan het Lichtenberger Institute sinds 2005). Deze intrigerende en zeer kwalitatieve methodiek herstelt en/of ontwikkelt de stem op een verrassende, natuurlijke (!) en diepgaande wijze.

Blijvende opvolging en verdieping van nieuwe stemtechnieken dragen bij tot een steeds diepere kennis van gezond stemgebruik bij verschillende spreek- en zangstijlen en zijn aanvullend voor mijn werkwijze. Zo gebruik ik naast de Lichtenbergermethode, ook aspecten van logopedische stemtherapietechnieken (o.a. Coblenzer, Lehuche, Pahn, manuele facilitatietechnieken, Lax Vox, SOVT,...) en stemmethodieken zoals Complete Vocal Technique (CVT, 1 year, 2011) en Estill Voice Training System (level 1, 2 en vervolgtraject (2013)).

Het is steeds een verrijkende en verfrissende reis naar jouw ontspannen en sprankelende stem, zodat je opnieuw ten volle kan genieten van je spreek en/of zangstem.

Zowel logopedische stemtherapie als stemcoaching is mogelijk in deStempraktijk.

Telefonisch ben ik minder goed bereikbaar omdat ik ervoor kies om niet gestoord te worden tijdens de praktijksessies. Gelieve een mailtje te sturen naar deStempraktijk@gmail.com. Ik neem binnen de twee dagen contact met je op - graag via telefoon of mail. Dank je voor het begrip!

Je bent welkom!

Foto's

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen in het kort

Behandeling van

Jongeren
Volwassenen

Behandeling van klachten

Articulatieproblemen
Foutief mondgedrag
Hyperventilatie
Stemtraining

's avonds geopend

Ja

Onze locatie

Logo deStempraktijk   - Anita Eggermont - spreken en zingen

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen

deStempraktijk - Anita Eggermont - spreken en zingen


Waterloostraat 61 2600 Berchem
0484 050 174 Klik om te bellen